The Urban Room
The Urban Room

Afgelopen zondag was het zover … de Open Dag in Boxtel! Na weken van voorbereidingen treffen kon er een kijkje genomen worden in de dance studio. Er werden optredens verzorgd door o.a. de demoteams van The Urban Room. Hiernaast werden ook verscheidene workshops gegeven zodat geïnteresseerden een indruk kregen van de verschillende dansstijlen. De lessen Streetdance, Hip Hop en Urban Dance werden dan ook druk bezocht. Maar ook de Breakdance groep was goed vertegenwoordigd. Jong en oud betrad de vloer om de tricks van deze kunstvorm onder de knie te krijgen.

Ook de demoteams van The Urban Room gaven acte de présence. Als eerste mochten de meiden van B-Charmed hun dans tonen aan het publiek. Helaas was niet het voltallige team aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een aantal workshops was het tijd voor de dames van Epicx. Zij mochten op de dansvloer hun showcase tentoonstellen. Het was even passen en meten met zo’n grote groep in de ruimte, maar dit weerhoudt de dames er niet van om een goed optreden neer te zetten.

De dag werd afgesloten met een Streetdance / Hip Hop wedstrijd. Iedereen die meedeed aan de workshops mocht zich hiervoor opgeven. Men kon met een eigen choreografie of onderdelen van de workshops deelnemen aan de wedstrijd en kans maken op een medaille of beker. Al met al een druk bezochte, enerverende dag.